04 Nisan 2012

AS-Genden Karagöz Enden Hacivat (16)


Uzatmalı Aşkın Tadı Başka

Hiç bitmez ama, uzatmalı ‘Aykanka-Hacivat –aşk- meşk’ davası bitmiş gibi görünürken, beklenmedik mevsimsiz bir yağmur başlar aniden. Vapura biner kankalar Eminönü’nden, doğru Haliç’e. Selâm alırlar Kasımpaşa hazretlerinden. Huzur doldururlar içlerine, Haliç’i temizleten eski belediye başkanının mavi gözlerinden. Hani nerede Tabakhane Meydanı, Zindanarkası, caddelerden Mutfakkapısı; Aşıklar Meydanından sapılınca Değirmenarkası, kocaman tahta bir evde geyik boynuzları? Nereden gelir değirmenin suyu? Yeşil mercimek çorbasına un ufalamalı; üstüne nane atıp, höpürdeterek mideyi donatmalı.

Aşkzede iki kanka, AYKANKA ve ENDENKA, bir de vasıfsız GENDENKA dalarlar Tahtakale çarşısına, alışverişle tasalardan kurtulmaya. Yokyok çarşısı girer kanlarına. Şu Noel kırmızısı kazak üç kankaya aynı fiyata. Haydee hanımlar! Alışverişten güzel aşk mı olur, bakarlar sevdalının yüzüne bakar gibi iç geçirerek cüzdanlarına. Ya piyangolar tutarsa, kim bakar artık hayırsız erkeklerin suratlarına! Şaplak vurulur onlara Tarotla. Yeni yılda neler olacak, herkes başvurmalı ‘Kankamus’a:

1- Dan Brown Kaybolan Sembol’den sonra Cami Avlusuna Atılan Haç’la hristiyanlığın müslümanlığa dönüşümünün belgelerini ortaya atacak.
2- Vatikan karışacak, papalık ‘üvey babalık’ makamıyla atışacak.
3- KARAGÖZ’le HACİVAT mevlâna tipi dergâh kuracak; ‘kim olursan ol yeter ki bize uğra’ sloganlı dijital kredi kartı dağıtacak.
4- İnternette para akımı hızlanacak. Adınız-yaşınız-cinsiyetiniz-banka hesap numaranız bilgileriyle oluşturulan sanal devletler, eski tip devletlerin naylon hazinelerini hortumlayacak.
5- Dondurucu sistemler kurulup, kutuplar yeniden oluşturulacak. Soğuk politikacıların nefesi maliyetin düşürülmesinde çok işe yarayacak. Sera gazları Azize Sarah’ın dualarıyla yok edilecek. Artan karbon oranı karbon kağıdı üretimiyle dengeleştirilecek. Atık sularla Kurbağalı Dere içdenize çevrilecek.
6- Selülitli kadın kalmayacak, selülitli erkek çoğalacak. Karşılıklı çekim yok olacak, böylece nüfus plânlanacak. Sıpa merkezlerinde bir dijital para, bir at-eşek gübresi yakılacak.
7- Kızıl sarışınlar genlerini pazarlayacak; esmerler hint kınasıyla kızıla çalacak. Papatyaların geni değiştirilip, kırmızı suyuyla saçlar yıkanacak.
8- Çiğ süt emmek deyimi, çiğ gıda yemek deyimiyle yer değiştirecek. GDO’lu argo sözcükleri geliştirilecek.
9- Korku filmi endüstrisi, savaş endüstrisinin önüne geçecek. Üç boyuttan izlenen gösterilerle savaştakinden daha çok insan kalp sektesinden götürülecek. Bu tür film yapımcılarına ek ücret ödenecek. Komplo senaryosu yazarları Nobel ödülünü TNT ödülü olarak değiştirecek. TriNitroToluen adlı tanıtıcı törenle Recep İvedik arkadaşımıza ebedî şeref üyeliği verilecek, TNT ile lumpenliği patlattığı gerekçesiyle.
10- Serdar Turgut’un ‘Serdaramus’u dünyayı çığ gibi ezecek. Biolojik savaştan bekleneni altı günde gerçekleştirecek. Altı günde dünya düşecek...


Ayten Suvak

Sürecek

Hiç yorum yok: