02 Mart 2011

KS - G u t t e n b e r g . . .



Kenan SİNANOĞLU

G u t t e n b e r g . . .

Gutenberg değil
O matbaa mucidi
Saygılar ona . . .

- Guttenberg aşağıda -

Doktora tezinde intihal yaptığı belirlenen Almanya’nın Savunma Bakanı Guttenberg, dün ‘Gücüm tükendi’ diyerek istifa ettiğini açıkladı.

ALMANYA Savunma Bakanı Karl Theodor zu Guttenberg (CSU) dün yaptığı basın toplantısı ile bakanlık görevinden istifa ettiğini açıkladı. Doktora tezinde intihal yaptığı belirlenen ve Bayreuth Üniversitesi tarafından doktor unvanı geri alınan Gutenberg açıklamasında “Her zaman savaşmaya hazırdım ama artık gücüm tükendi. Artık işimin gerektirdiği sorumlulukları yerine getiremeyeceğim için görevi bırakmayı uygun görüyorum” dedi.

BASKILARA DAYANAMADI
İNTİHAL olayı ortaya çıktıktan sonra Guttenberg, suçlamaları reddetmiş ancak bilinçsizce hata yaptığını kabullenmişti. Guttenberg’in bilimsel bir çalışmada da intihal yaptığının belirlenmesi üzerine tepkiler artmıştı. İstifa baskıları yoğunlaşınca Guttenberg, kararını açıkladı. Başbakan Angela Merkel’e bakanının kararı kısa mesaj yoluyla iletildi. Hıristiyan Sosyal Birlik Partili Guttenberg, ülkede geleceğin başbakanı olarak lanse ediliyordu.




Hiç yorum yok: